Παραμυθούπολη συνέχεια ….Two and a half Men!

Κάποτε, στην παραμυθούπολη Ελλάδα, υπήρχαν δυο άντρες που ήταν περίτεχνα οπάλια. Οι μισοί παραμυθιασμένοι λάτρευαν τον Μακεδόνα με τους εκλεπτυσμένους  τρόπους (βλέπε γκολφ) και οι άλλοι μισοί παραμυθιασμένοι τον ερωτιάρη με τις αμέτρητες ερωτικές κατακτήσεις. Όταν ο Μακεδόνας, προς το τέλος της ζωής του, είπε, με ραγισμένη από συγκίνηση φωνή, «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» όλοι οι Έλληνες ανατριχιάσανε ως τα μύχια της ψυχής τους. Όταν ο «ερωτύλος» είπε την περίφημη φράση «βυθίσατε το Χόρα», γιγαντώθηκαν ακόμα και οι χειρότεροι εχθροί του. Ένιωσαν σημαντικοί.  Ήταν μια παραμυθούπολη με χωρισμένο φανατικό λαό κάτι σαν αγώνας Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού ντέρμπι.
Δύο κομμάτια από διαφορετικές γωνιές. Δυο κρασιά από ξεχωριστές κάβες το Gabernet Sauvignon, το Chardonnay ή το Merlot!
 Προχώρησε ο χρόνος και ήρθαν στην επιφάνεια της παραμυθούπολης τα ….καρτούτσα με το χύμα κρασί, χωρίς ταυτότητα, χωρίς ποιότητα.  το κρασί που δεν εμφιαλώνεται, οξειδώνεται. Γίνεται κακής ποιότητας ξύδι, διότι είναι ευαίσθητο προϊόν, αν η επιφάνειά του εκτεθεί στον αέρα. Αν το χύμα κρασάκι που πίνετε είναι κακής ποιότητας ξύδι μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία σας, διότι ο οργανισμός του ανθρώπου δεν είναι φτιαγμένος για να καταναλώνει σεβαστές ποσότητες ξυδιού. Αν έχετε ήδη κάποιες ενοχλήσεις όταν πίνετε χύμα κρασί  (πονοκεφάλους, στομαχόπονους κλπ.) αποφύγετε να ζητήσετε το ίδιο την επόμενη φορά.
Καρτούτσο είναι σήμερα η  η τρικοματική κυβέρνηση. Καρτούτσο με αμφιβόλου ποιότητας κρασί. Φυσικά Two and a half Men! Δύο και …μισός. Ούτε καν τολμούν να υψώσουν ανάστημα στους κατακτητές μας. Ούτε διανοούνται πως αντιπροσωπεύουν το λαό της παραμυθούπολης με τους γέρους να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε και τα παιδιά, το μέλλον, να λιποθυμάνε από πείνα στα σχολεία. Και αντί να ντρέπονται για τα χάλια τους, τα χάλια μας, βγαίνουν στις τηλεοράσεις και κομπάζουν πως μας….σώσανε! Από πού και από ποιον; Από σας ποιος θα μας σώσει; Ποιος έχει πια ψυχή να ανορθώσει το κορμί του και όχι να σέρνεται σκυφτός;         
Μαρίνα Λουκάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κλειδαράς Γλυφαδα Νικόλαος Μπαφέτης 24 ώρες άμεση εξυπηρέτηση. Τηλ: 2109600990

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Κλειδαράς Αργυρούπολη άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα αυτοκινήτου 24 ώρες. Τηλ: 210 9904040